آکادمی معلم؛ برنامه نویسی اسکرچ
به عنوان یک مربی اسکرچ، Scratch for Educators دانشآموزان شما میتوانند از اسکرچ برای کدنویسی داستانهای تعاملی، انیمیشنها و بازیهای خود استفاده کنند. در این فرآیند، آنها یاد میگیرند که خلاقانه فکر کنند، بهطور سیستماتیک استدلال کنند و به طور مشترک کار کنند. معلمان در سراسسر دنیا در حال ادغام اسکرچ در بسیاری از حوزه های تدریس و گروه های سنی مختلف هستند.
آکادمی معلم؛ برنامه نویسی اسکرچ
اسکرچ یک زبان برنامهنویسی تصویری است که برای کودکان و نوجوانان طراحی شدهاست. دانشمندان آزمایشگاه رسانه امآیتی زبان برنامهنویسی اسکرچ (Scratch) را طراحی نموده و در سال ۲۰۰۷ بهطور رسمی و به صورت کاملاً رایگان به دنیا عرضه کردند. این برنامه نویسان که به دنبال راه کاری بودند تا زبانی را طراحی کنند که کار کردن با آن بسیار ساده باشد با الهام گرفتن از روش بازی کودکان با لگو قطعات خانه سازی که با استفاده از آن میتوان سازههای مختلفی ایجاد کرد. آنها سعی کردند مفاهیم اصلی برنامهنویسی را در قالبی کاملاً بصری و همچون ساخت یک خانه با لگو آموزش دهند. کودکان به هیچ وجه نیازی به نوشتن حتی یک خط کد هم برای تکمیل پروژه خود ندارند بلکه کدهای این زبان برنامهنویسی در قالب شکلهای مختلف در معرض دید کودک قرار میگیرد. حال کودک با کنار هم قرار دادن این اشکال اقدام به کدنویسی میکند. چنین قابلیت منحصر به فردی به وسیلهٔ شکلهای مختلف فراهم شده است به این صورت که فقط اشکال خاصی هستند که میتوان آنها را در کنار یکدیگر جفت کرد. این بازی شباهت بسیاری به برنامه “ام بلاک” (m block) دارد.
اسکرچ برای کودکان و نوجوانان ۸ تا ۱۶ سال طراحی گردیده است. اما نسخه دیگری از این برنامه که ساده شدهٔ آن است، با نام اسکرچجونیور (Scratch Jr) نیز وجود دارد که مختص ردههای سنی پایینتر، یعنی کودکان حدود ۵ تا ۷ سال میباشد. در بسیاری از کشور ها اسکرچ از پایه دوم در مدرسه تدریس میشود و اکنون نسخه فارسی اسکرچ در ایران مشاهده می شود.
آکادمی معلم اسکرچ؛ این مسیر یادگیری، شروع کار با اصول اولیه اسکرچ را پوشش می دهد: از کشیدن اولین بلوک های کد خود تا ایجاد sprites خود. همچنین شامل پیوندهایی به آموزش عناوین درسی، مهارت های برنامه نویسی و سایر نکات است تا شما و دانشآموزانتان را با استفاده از اسکرچ توانمند سازد.
در این مسیر اگر شما از پیش با برنامه نوسی در اسکرچ آشنایی نداشته باشید، ابتدا شما نحوه کار در محیط اسکرچ را آموزش خواهید دید و پس از مسلط شدن به اصول اسکرچ، شما نحوه برقراری ارتباط بین مباحث درسی مختلف را برای کسب مهارت های کدنویسی و همچنین چگونگی پرورش مهارت های نرم مانند تفکر سیستمی، تفکر رایانشی و مهارت های حل مسئله، آموزش و یادگیری خلاق، ابراز وجود و همکاری را آموزش خواهید دید.
در کودکان با یادگیری و حل مشکلات اعتماد به نفس ایجاد میشود. آنها همچنین این شانس را خواهند داشت که خلاقیت خود را از طریق پروژه های خود بیان کنند. علاوه بر این، آنها درک بهتری از دنیای اطراف خود دارند و اینکه چگونه می توانند تفاوت ایجاد کنند.
آینده همینجاست، ما در زمان دگرگونی و تحول آموزش هستیم، پس تلاش کنیم تا از قطار سریع السیر تغییرات جا نمانیم.